kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi – KST Det er en behandlingsform der er blevet meget populær de seneste år, og nu også til heste. Det betyder at der er

Læs mere »

how is the TMJ (temperomandibular joint) related to shoulder problems?

A locked jaw can propagate down into the shoulder, and problems in the body can propagate up to the jaw. So everything is connected, but in horses especially the jaw and teeth with the rest of the body. Therefore, it is important that equine dentists and manual therapists work closely together. I work together with several horse dentists, which makes it possible to correct the jaw and mouth when the horse is anesthetized.

Læs mere »

Manuel Hesteterapeut – certificeret uddannelse

Jeg har mit første hold af min nye uddannelse til manuel hesteterapeut op til eksamen i juni, og glæder mig rigtigt meget til at sluse mine første elever ud i verden. Det har været en stor succes, og jeg glæder mig til at fortsætte, udvikle og uddanne mine kursister til dygtige, empatiske, nysgerrige, kollegiale og åbne behandlere…

Læs mere »

Stomach pain

Hvordan finder jeg ud af, om min hest har ondt i maven? Er den irritabel når jeg spænder gjorden og lægger schenklerne til? Er den småsur og i dårligt humør under ridning? Er den mere træt end den plejer at være.

Læs mere »

hvordan hænger kæbeleddet sammen med skulderproblemer?

En låst kæbe kan forplante sig ned i skulderen, og problemer i kroppen kan forplante sig op til kæben. Så alting hænger sammen, men hos heste især kæbe og tænder med resten af kroppen. Derfor er det vigtigt at hestetandlæger og manuelle behandlere arbejder tæt sammen. Jeg har et spændende samarbejde med flere hestetandlæger, som gør det muligt at rette ting i kæben og munden når hesten er bedøvet og har mundspær på.

Læs mere »

Tungebenet – en gynge med tungen som passagerer

Jeg bliver ofte kaldt ud til heste med en tungebens problematik. Det kan være at den smider tungen over bidet, ømhed i kæben som skaber et spændt tungeben og derved smerter eller uro under ridning, headshakere har ofte også tungebens skævheder. Her kommer en artikel om denne sjove knogle som er en gynge, med tungen som passagerer.

Læs mere »

samling af din hest med elastikker

elastiktræning for heste har været brugt i mange år, bl.a af Linda Tellington Jones til at få bagparten ind under hesten. Det er en fantastisk enkel og effektiv træningsform, der udelukkende samler hesten uden påvirkning af forparten. Dette giver en korrekt samling med aktivitet af både bug og bagpart. Således kan halsen og hoved bruges som naturlig balance for samlingen, og du får en smuk og korrekt samling.

Læs mere »

Baby behandling helt uden knæk

Græder din baby for meget? Vil den ikke sutte ordentligt? Sover din baby dårligt? Eller sover den ikke nok? Har din baby uro i kroppen? Så kan osteopati hjælpe på en mild og skånsom måde, skabe ro og harmoni i den lille babykrop.

Læs mere »

Kissing spine

“Red heste med kissing spine” er mit nye projekt med udsatte heste. Jeg søger heste til at filme, der har fået diagnosen kissing spine til et projekt jeg laver i samarbejde med en professor fra Upsalas veterinær universitet, og elastiktræning til kissing spine heste.

Læs mere »

Peter Gøtzsche om medicinalindustrien

Her et foredrag af læge og professor Peter Gøtzsche, der udstiller angriber og udleverer medicinalindustrien som en korrumperet mafiaindustri. Han har ligeledes meldt sundhedsstyrelsen til ombudsmanden. Stærkt, vovet, længe ventet og nødvendigt!

Læs mere »

hvad skal en rytter træne?

yoga er en ideel form for fysisk træning af kroppen for en rytter, der ofte glemmer sig selv i træningen af equipagen. Det udspænder de alt for spændte muskler og træne de slappe – det er en kombination af pilates træning og udspændinger – yolates kunne man også kalde det…

Læs mere »

whiplash

whiplash – piskesmæld Et piskesmæld er et pludseligt impact af kroppen, således at den kastes forover, hvorefter hovedet følger med lidt forsinket pga dets store

Læs mere »

Durasyndrom

jeg ser ofte heste med alt for stram overlinie have en kranieskævhed, der medfører en stram moderhinde på indersiden af rygsøjlen, hele vejen fra kraniekanten til bækkenet – dette syndrom kalder jeg et durasyndrom….

Læs mere »